perjantai 16. heinäkuuta 2010

Kotiseudun historiaa tutkimassa

Meikäläinen laittoi tänään tuulemaan ja lainasi pääkirjastosta muutaman kirjan Kokkolan historiaan liittyen. Merestä noussut kaupunki 2 ja 3 on tullut luettua jo aiemmin sen lisäksi, että ne ovat itsellänikin jossain, kun vain jaksaisi etsiä... Lisäksi lainasin paksumman teoksen Kokkolan historiasta. Paksumpi teos on tietysti Merestä noussut kaupunki- teoksia kattavampi; lisäksi siihen on useampia osia.

Kirjasta löytyi esimerkiksi kattava luku käsitellen kistua ja rangaistuksia. Henkilökohtaloita, tarinoita, kirjasta löytyy myös. Täytyy kirjoitella niitä tänne vaikka jossain vaiheessa. Tällä hetkellä kaipaisin tietoa erityisesti sotasairaalanakin toimineesta nykyisestä Mäntykankaan koulusta. Tässä osassa vanhasta sotasairaalasta ei näkynyt olevan yhden yhtäkään lukua.

Pohdiskelin, miten saisin merkittyä kirjan asioita muistiin parhaiten; ottaisinko valokopioita vai tekisinkö muistiinpanoja. Luultavasti päädyn muistiinpanoihin, jotka talletan myöhemmin johonkin omaan kansiooni. Saan sitten tutkailla niitä rauhassa. Ehkä muutamia valokopioita kuvista päädyn ottamaan.

Nettiä selaillessani löysin Donnerin talon ja valokuvia talon sisältä. Pääseeköhän talossa halutessaan käymään? Voisin haluta vierailla siellä, joten pitääpä ottaa asiasta selvä. Jos joku tietää kertoa asiasta tarkemmin, niin tervetuloa vain kommentoimaan.

Aion myös käväistä pikapuolin siellä Kirkonmäellä olevassa kotiseutumuseossa, jotta voin sitten kertoa täällä paremmin museon historiallisista antimista. Ehkä jopa kuvien kanssa. Täytyy tarkastaa, näyttääkö valokuvaus olevan siellä kielletty vai eikö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti