torstai 15. heinäkuuta 2010

Roosin talon kummitus, Kokkola

Useat Roosin talossa työskentelevät ovat kokeneet siellä jotakin merkillistä, ja eräistä pienistä seikoista on päätely Carl Herman Renlundin siellä kummittelevan ja pitävän vahtia testamenttinsä täyttymisestä.

Erikoisin tapaus sattui joitakin vuosia sitten kahdelle museon työntekijälle. Toinen heistä oli sulkemassa ullakon ovea, eikä ovi mennytkään kiinni. Aivan kuin joku olisi vetänyt ovea toisesta suunnasta, vaikka siellä ei ollutkaan ketään. Hän säikähti, ja kiiruhti kiviportaat alas kalpeana ja kertoi kauhuissaan työtoverilleen, että "Minä en saa sitä ovia kiinni kun joku vetää sieltä toiselta puolelta vastaan!"

Naispuolinen työtoveri lähti sitten tomerana katsomaan, että mikä sitä ovea jumittaa. Hän arveli sen ehkä johtuvan vanhan talon rakenteiden elämisestä ilmankosteuden mukaan. Hän tarttui oveen vetääkseen sen kiinni, mutta samalla joku rupesi vetämään ovea toiselta puolelta.

Pelästyneenä, mutta päättäväisenä, nainen silloin tiuskaisi ääneen:"Carl Herman Renlund, päästä irti!" ja silloin ovi meni heti kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti